Dagbesteding

[vc_row full_width=”stretch_row_content” css=”.vc_custom_1527672688483{padding-top: 130px !important;padding-bottom: 100px !important;background-image: url(https://www.vanuit-hartenziel.nl/wp-content/uploads/2017/05/dagbesteding.jpg?id=849) !important;}”][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dagbesteding

Op dinsdag en donderdag bieden wij dagbesteding aan voor jongeren en jong volwassenen.

De dagbesteding is gedeeltelijk gericht om deelnemers een zinvolle dagbesteding en groei mogelijkheden aan te bieden in praktische werk-vaardigheden en vergroten van hun zelfstandigheid. Dat ze zich nuttig voelen en het gevoel hebben dat ze mee tellen.

Anderzijds zijn we gericht op deelnemers die vastlopen met zichzelf, in het onderwijs en een time-out nodig hebben om tot zichzelf te komen.
Even niets moeten en geen verwachtingen, maar gewoon mogen zijn. Om vervolgens stap voor stap toe te werken naar een terug keer in de maatschappij.
Door samen te kijken naar wat zij willen, waar ze goed in zijn en door vaardigheden te oefenen die daarvoor nodig zijn, willen we hen het gevoel geven dat ze er mogen zijn.
En dat ze vertrouwen en geloof krijgen in zichzelf om iets te kunnen bereiken.

Werkzaamheden

Op de boerderij moeten verschillende werkzaamheden gedaan worden en dit wordt samen met de deelnemers van de dagbesteding gedaan.
Een voorbeeld van een klusje wat dagelijks gedaan moet worden is het verzorgen van de paarden en het kleinvee. Ook worden er timmer-, tuinier-, creatieve- en ontspanningsactiviteiten aangeboden.

Ook is er ruimte om jou eigen kwaliteiten te gaan ontdekken en ontwikkelen.
En wordt er gekeken naar hoe om te gaan met prikkels van buitenaf en gezocht naar een goede balans tussen inspanning en ontspanning voor jou.
Zodat jij in je kracht en in verbinding met jezelf en je omgeving kan blijven.

Wat wij belangrijk vinden

Wat we belangrijk vinden op de dagbesteding is dat we samen bezig zijn. Dat iedereen zich nuttig en waardevol voelt, het gevoel heeft om iets te betekenen. Hierbij vinden we sociale interactie belangrijk, zodat we op een fijne manier omgaan met elkaar.

We proberen de deelnemers zelfstandig te laten werken en dat ze hun eigen verantwoording nemen waar dit mogelijk is. De deelnemers de mogelijkheid geven om te groeien en zich te ontwikkelen staat bij ons hoog in het vaandel en dat maken we mogelijk door een dagbesteding aan te bieden die aansluit bij de interesses en kwaliteiten van de deelnemers.

We verwachten van de deelnemers dat ze zich aan de Omgang en samenleving regels houden.

Is de dagbesteding iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de dagbesteding of wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons via het onderstaande contactformulier of bel naar 0657346257.

Misschien ook handig om te weten, we werken met Zorg in Natura en met PGB.[/vc_column_text][contact-form-7 id=”3213″][/vc_column][/vc_row]