Visie

Visie

Wij geloven dat iedereen gelukkig kan worden als hij of zij dat wil. Daar ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor. Maak je keuzes die goed zijn voor jou of voor een ander? Wij denken dat je eigen geluk hiermee begint. De keuzes die je moet maken voor je eigen geluk zijn niet altijd makkelijk om te maken, dat weten we uit eigen ervaring. Door deze wel te maken kom je een stap dichterbij een gelukkiger en liefdevoller leven.

Nu, een leven vanuit angst en wantrouwen

Door de huidige maatschappij waarin we leven is het soms een uitdaging, omdat gelukkige leven te leiden. We hebben het altijd druk met van alles, we komen eigenlijk tijd te kort. We leven langs elkaar heen, zijn erg op onszelf gericht, zijn depressief of ongelukkig. We zijn aan het overleven en lopen op onze tenen en het geluk is soms ver te zoeken.

We zitten vast aan studie, een hypotheek, een baan, een relatie en/of de regels van de maatschappij, die ons eigenlijk niet gelukkig maken. Het kan ons stress, spanningen, (onverklaarbare) lichamelijke klachten opleveren in plaats van plezier en voldoening. Het kost ons energie in plaats van dat het ons geeft. We zouden het anders willen, maar we weten niet hoe.

Zelfs onze kinderen ervaren steeds vaker stress, spanningen, faalangst, onzekerheid, depressieve gedachten/gevoelens of (onverklaarbare) lichamelijk klachten. In het schooljaar 2016/2017 zaten er meer dan 4000 leerlingen langer dan 3 maanden thuis van school. Ongeveer 1700 kinderen waren zelfs niet eens ingeschreven op een school. Met de bovenstaande klachten/problematieken komen wij op de zorgboerderij veel in aanraking.

Een meisje op de zorgboerderij stelde ooit de vraag ‘Waarom moet ik de vakken die ik niet goed kan blijven leren? Ik word er alleen onzeker van, want ik kan het toch niet. Hoeveel ik ook leer! Waarom mag ik niet de vakken leren die ik juist wel goed kan? Want dat gaat vanzelf. ’
Toen viel het kwartje dat we de faalangstige kinderen en kinderen met een laag zelfbeeld zelf creëren op school.
Hoe zou het er uit zien als de kinderen zich mogen gaan verdiepen in de vakken waar ze goed in zijn en waar ze niet zo goed in zijn, mogen laten voor wat het is? Hoe zou het zijn als kinderen op school leren wat er nodig is om een gelukkig leven te leiden? Wat zouden we dan voor kinderen in de wereld krijgen?

Hoe het anders kan…

Hoe zou het zijn als we allemaal mogen doen waar we goed in zijn, waar we gelukkig van worden.  Als we weer tijd hebben om elkaar te zien, samen te genieten en te verbinden. Als we niet hoeven te haasten maar alle tijd van de wereld hebben en daardoor oprechte aandacht voor alles en iedereen om je heen. Dat je tijd hebt om de buurvrouw die het moeilijk heeft te helpen en dat je iets kan betekenen voor de zieke kinderen/mensen in het ziekenhuis. Dat je tijd en energie hebt om iets voor jezelf te doen of iets met anderen wat leuks te gaan doen. Hoe zou de wereld er dan uitzien?

Het eerste wat wij de kinderen mee geven is dat ze zichzelf mogen zijn en dat ze goed zijn zoals ze zijn. Door deze veiligheid te creëren komt er ruimte voor groei en ontwikkeling. We hanteren omgangsregels waardoor iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig kan voelen.
Daarnaast werken in één jaar met verschillende thema’s om de kinderen in hun kracht te zetten en om handvatten te geven om een gelukkig leven te leiden in de huidige maatschappij.

We bieden onze handvaten om een gelukkiger leven te leiden ook in individuele trajecten voor kinderen en volwassenen en met gezinnen.
Naast onze praktische aanpak zetten we ook healing, reading, meditatie en visualisatie om ervoor te zorgen dat lichaam, geest en ziel in balans komt.

Op zoek naar een doel

Uit onderzoek is gebleken dat iedereen op zoek is naar een doel in het leven en gelukkig wil zijn. Maar we weten alleen niet meer hoe. Waar moeten we beginnen. Hoe doorbreken we de patronen waarin we zitten. Heel simpel gezegd, het begint bij jezelf en doordat jij jouw verantwoordelijkheid gaat nemen voor je eigen geluk en dat van je kinderen. Door bijvoorbeeld elke dag iets te doen waar je blij van wordt, door een vriendelijk gebaar te maken naar je medemens, door keuzes te maken die voor jou goed zijn en waar jij gelukkig van wordt, door een oprecht gesprekje aan te gaan met iemand, door tijd voor jezelf te nemen. Dit zijn kleine voorbeeldjes en zo zijn er duizenden.

Wil jij helpen de wereld gelukkiger en liefdevoller te maken en ben je er klaar voor om de stap te nemen om met je eigen geluk en/of dat van je kinderen of leerlingen te beginnen. Dan nodigen wij je uit om met ons samen die weg te gaan bewandelen!