Geplaatst op

Een disbalans in mijn energiesysteem

energetisch lichaam

Mijn energetisch lichaam, chakra’s en aura uit balans

Alles bestaat uit energie. Dat is bewezen en is een feit, alleen niet voor iedereen met het blote oog zichtbaar. Maar voelen doen we het onbewust wel heel vaak.

Je voelt wel eens bij de een meer herkenning of meer op je gemak dan bij een ander. Je hebt meer te vertellen en het lijkt alsof je elkaar al langer kent. Of dat als je bij iemand zit zelf heel rustig wordt of juist heel onrustig. Dan ga je in de energie van de ander zitten of je neemt de energie van de ander over. Vaak zijn we ons daar niet van bewust en kunnen daar last van krijgen. We slaan het op in ons systeem, of denken soms zelfs dat het onze emotie is. Wat je eigenlijk niet herkent van jezelf, omdat je daarvoor nog zo vrolijk was en je ineens zo verdrietig voelt.  Je hebt met regelmaat het gevoel dat je niet jezelf bent. En dat klop ergens dan ook.

Sommige onder ons kunnen letterlijk pijn overnemen. Dat je ineens hoofdpijn krijgt of pijn in de onderrug. Maar dat is dan bijvoorbeeld van degene naast jou. Wat je kunt doen is dat je zegt, als deze pijn of emotie niet van mij is, laat hem dan verdwijnen en terug gaan naar degene van wie die wel is.

Vooral hooggevoelige mensen kunnen emoties en pijnen overnemen van anderen en er ontzettend veel last van hebben. Hun energiesysteem staat vaak te ver open en ze mogen leren deze meer bewust te openen en te sluiten. Want je kunt het ook als kracht in je leven inzetten!

Energiebanen verstopt

De energiebanen in je lichaam komen in 7 hoofdchakra’s bij elkaar. Je kunt het zien als zeven poeltjes boven elkaar zien die met elkaar in verbinding staan. En van het bovenste poeltje loopt steeds een beetje water in de andere onder zich. Maar als er viezigheid in een poeltje komt, raakt de opening verstopt en kan het niet meer door stromen. Haal je de viezigheid weg, kan alles weer doorstromen. Viezigheid kan ontstaan door bepaalde patronen waarin je in vast zit, overtuigingen, spanningen, overbelasting of energie van anderen die je vast blijft houden. Door bepaalde oefeningen te doen kan je je chakra’s schoonmaken. In de cursus Bewust Jezelf ZIJN leer je hoe dit te doen.

Voorkomende klachten bij een disbalans in de chakra’s 

Alle chakra’s staan allemaal voor een bepaald thema. Een chakra kan overactief zijn of juist niet in beweging zijn, dan is er een disbalans.
Klachten die dan kunnen ontstaan:
–  Vermoeidheid
–  Slapeloosheid
–  Overprikkeling
–  Angsten
–  Onrust in het lichaam
–  Emotieschommelingen
–  Overspannen zijn of kampen met een Burn-Out
–  Onverklaarbare lichamelijk klachten zoals o.a. hoofdpijn, rugpijn, spierpijnen, darmproblemen, exceem

Hoe uit zich de disbalans in de Chakra’s aan gedragingen:

1e staat voor veiligheid, basisbehoeften, verbinding met de aarde en bevindt zich bij je stuitje.
Wanneer deze uit balans is ervaar je veel onveiligheid, heb je last van angsten in je leven, kan je worstelen met gezondheidsklachten, heb je het gevoel niet op aarde willen te zijn, of hier niet te horen.

2e staat voor emoties, creativiteit, kracht en seksualiteit en bevindt zich onder je navel.
Als deze uit balans is heb je last van emotiewisselingen of je voelt geen emoties omdat je deze weg stopt.
Extreme huilbuien of woede-uitbarstingen, alsof het je overkomt en je er geen controle over hebt.
Of je hebt het gevoel vast te zitten en moeite met het tonen van je emoties. Je zet vaak een masker op.  Je doet jezelf stoerder voor dan dat je werkelijk bent. Je kunt problemen ervaren op seksueel gebied, je bent zoekende in wat je wilt, je volgt niet echt je passie of die heb je niet.
Bij mensen met een Burn-0ut is dit chakra als eerste uit balans geraakt.

3e staat voor controle, wilskracht en doelgerichtheid en bevindt zich 2 a 3 cm boven je navel.
Als deze uit balans is kan het zijn dat je het moeilijk vindt om los te laten of juist heel makkelijk. Je hebt veel structuur en houvast nodig of het ontbreekt je eraan. Je hebt graag de controle en houdt de touwtjes graag in handen. Je doet veel vanuit je hoofd, kan soms star zijn of overkomen en hebt ritueeltjes om je eigen veiligheid te creëren. Je bent heel erg doelgericht en gaat voor wat je wilt of je weet juist niet goed wat je wil en laat je leiden door anderen. Dit chakra staat vaak in verbinding met je 1e chakra, je onveilig voelen.

4e staat voor zelfliefde, genegenheid voor jezelf en de ander en bevindt zich bij het hart.
Als deze uit balans geef je veel aan anderen, en zorg je wat minder goed voor jezelf. Als je veel voor anderen zorgt, loopt je emmertje een keer leeg. Je bent vaak moe en hebt weinig energie. Of je denkt juist te goed aan jezelf en misschien wat te weinig aan anderen.
Je voelt weinig liefde voor jezelf, vindt jezelf vaak niet de moeite waard en je hebt bevestiging van anderen nodig om je goed te voelen.
Je voelt dit nog niet in jezelf en zoekt het nu buiten jezelf. Je kunt ook minder goed alleen zijn en voelt je eenzaam.
Je hebt onbewust anderen nodig om je goed te voelen.

5e staat voor jezelf uiten, jezelf laten horen, communicatie en bevindt zich in het keelgebied.
Als deze uit balans is dan heb je moeite met jezelf te laten zien en horen of je overschreeuwt jezelf. Je kunt niet goed woorden aan je gevoel geven of je praat juist heel veel. Je vindt het moeilijk om echt te zeggen hoe je je voelt en je wilt anderen niet kwetsen, dus zeg je niet of verpak je het.
Het kan ook zijn dat je juist alles er uit gooit en vergeet rekening te houden met het gevoel van anderen. Je mist dan de afstemming.

6e staat voor helderziendheid, intuïtie, creëren en bevindt zich tussen je wenkbrauwen ter hoogte van je ogen. Het wordt ook het derde oog chakra genoemd.
Als deze uit balans is komen prikkels heel hard binnen. Je hebt een diep contact met je intuïtie.
Je hebt visioenen of voelt dingen aan. Je overziet situaties en legt snel verbindingen.
Het kan zijn dat je veel in je hoofd aan het dagdromen bent en niet alles mee krijgt in het hier en nu op aarde. Het lijkt alsof je soms ook in een andere wereld of dimensie bent en dat is dan eigenlijk ook zo. Je vlucht soms van je leven op aarde daarin. Omdat het hier zo hard is en je begrijpt de wereld niet. Of je hebt geen contact met je intuïtie en bent soms de draad kwijt. Je overziet het niet altijd. Maar je vindt het dan ook maar onzin en zweverig je gevoel en intuïtie. Je duwt het om bepaalde redenen weg.

7e staat voor helderweten, je verbinding met het universum en je eigen wijsheid en bevindt zich boven op je hoofd.
Als deze uit balans is kan het zijn dat je veel weet en voelt, zoveel dat het je soms overspoelt en je het gevoel hebt er in te verdrinken.
Of je weet het eigenlijk allemaal wel, maar durft nog niet te vertrouwen op je gevoel en intuïtie. Je hoofd en/of angstgedachten weerhouden jou ervan toch je gevoel te volgen of te luisteren naar ingevingen die je krijgt.
En ook hier kan het zijn dat je er niet in gelooft of bang bent om het contact met dit chakra aan te gaan, door overtuigingen van vroeger of vorig levens. Of je vlucht in de andere wereld (het universum), omdat je het hier op aarde echt niet fijn vindt en je onbegrepen voelt. En daar is het zo liefdevol en zacht, het voelt als thuis komen.

Je hebt ook nog je voetchakra’s waardoor je je verbinding met de aarde hebt en je handchakra’s waardoor je universele energie kan laten stromen voor jezelf of een ander.

Als alle chakra’s in balans zijn, zul je zelf ook in balans voelen en klachten zowel psychische als lichamelijk zullen verminderen of geheel verdwijnen.

Aura

Je aura kan ver open staan of juist heel dicht bij, dat ligt aan wie jij bent en je taak op aarde. Maar ook aan wat je mee hebt gemaakt in dit leven.
Door meditatie en/of visualisatie-oefeningen kun je bewust worden van je aura en energieën om je heen.
Kun je leren je aura af te schermen en schoon te maken van prikkels van buitenaf en energie van anderen.

Bewust ZIJN

Wanneer we bewust zijn van de energie en chakra’s kunnen we er naar kijken en ze doorvoelen.
Blokkades  opheffen, zodat levens energie weer kan stromen. Het is ook belangrijk bewust te zijn van wat je uitstraalt/uitzendt naar een ander.

Wanneer er blokkades zijn en steeds meer verstopt raken, kunnen er lichamelijke klachten en spanningen ontstaan.
Er zijn dus manieren om de chakra’s te helen, dit kan jezelf of samen met iemand die voor jou de chakra’s heelt.
Samen kun je kijken wat er speelt en zorgen dat de energie weer kan stromen en blokkades opgeheven.

Wil jij weten hoe het ervoor staat met jou chakra’s neem dan contact op voor een Reading, dan kijken we daar samen naar.
Wil jij zelf een reis langs jou chakra’s gaan maken en deze weer in balans brengen en handvatten mee krijgen om dit thuis ook zelf te doen, volg dan de cursus Bewust Jezelf ZIJN.