fbpx

We planten een nieuw zaadje

Ruim oude patronen en overtuigingen op en maak plaats voor nieuwe. Maak contact met opgeslagen gevoelens achter een een klacht en geef ze alle ruimte om er te zijn. Waardoor een onverklaarbare klacht kan verminderen of verdwijnen. 

Hoe ontstaan zaadjes van pijn (onverklaarbare klachten) in jou.

Er worden zaadjes geplant in jou door wat je mee maakt of ervaart in of buiten jezelf. Zaadjes zoals opgekropte boosheid, verdriet, angst, stress, traumatische ervaringen.

Zaadjes van onderdrukte, opgekropte emoties die niet geuit worden en alleen maar meer gevoed worden met nieuwe emoties die niet geuit worden kunnen uitgroeien tot onder andere  hartklachten, migraine, rugpijn, spierpijnen en gewrichtspijnen. Maar ook kan het spijsverteringsklachten, hart-, long- en leveraandoeningen en chronische ziekten veroorzaken. 

Dus is het belangrijk dat jij je leert uiten. Dat je zegt wat je voelt en denkt in plaats van je woorden en gedachten binnen te houden, waardoor het kan uitgroeien tot een onverklaarbare klacht. 

Een zaadje kan al ontstaan en gepland worden in de buik van je moeder.
Je voelt als baby namelijk heel veel van je moeder. Alle gevoelens die zij ervaart ervaar jij ook en als wat je moeder eet, eet jij ook.

Een zaadje kan negatief of positief gevoed worden. Wanneer het negatief gevoed wordt, kan het uitgroeien tot een stekelige plant.
Maar als het positief gevoed wordt tot een mooie bloem.

Bijvoorbeeld, je moeder heeft het zwaar tijdens de zwangerschap van jou en voelt zich onzeker, onrustig en is bang je te verliezen door een eerdere miskraam. Ze vraagt zich bij alles af: Doe ik het wel goed? Als baby zijnde in de buik voel je de angst, onrust en onzekerheid.
En identificeert je ermee als baby, omdat je niet weet dat de gevoelens niet van jou zijn. Je kan dat onderscheid nog niet maken.
Je moeder weet dit ook niet dus kan het je ook niet vertellen dat haar gevoelens niet van jou zijn. Het zaadje van onrust en angst zijn gepland in de baarmoeder. 

Mocht je moeder hulp zijn gaan zoeken en jou in je eerste drie maanden de liefde en veiligheid geeft die je nodig hebt, dan krijgt het zaadje van onveiligheid geen voeding meer en sterft af. Er wordt een nieuw zaadje van liefde en veiligheid geplant die uit kan groeien tot een mooie bloem. Daardoor hoef jij er in je leven geen last van te ervaren.

Op moment dat jij wordt geboren en het is koud om je heen en je moeder kan je door omstandigheden waar ze in zit nog steeds niet de liefde en veiligheid geven die je nodig hebt, dan kan je de wereld als onveilig ervaren.  Het zaadje van onveiligheid groeit verder en wordt groter. Je gaat je onveilig en angstig voelen in je lichaam en je gaat de veiligheid buiten jezelf zoeken.

Je creëert manieren waardoor jij je gedachten, gevoel en je leven voor jou gevoel onder controle hebt.
Het leven kan daardoor zwaar gaan voelen.  En je weet niet waarom, omdat je niet weet dat het zaadje in je baarmoeder is geplant.
Je sluit je ervoor af en gaat maar door om niet te hoeven voelen wat er diep in jou leeft.

Je bent bang om te voelen, bang om te falen en bang om in de steek gelaten te worden.
Een muur om je hart, met een zaadje wat uit gegroeid is door een stekelige plant, bang om iemand weer te laten in je hart en je leven.

Diep angsten blokkeren jouw levensenergie, waardoor je de lichtheid en liefde in jezelf niet meer kunt voelen en omarmen.
Waardoor je in  je hoofd gaat leven om niet te hoeven voelen hoe zwaar en angstig je in je leven voelt.

Je voelt je moe en/of futloos. Je hebt geen energie meer of zin om (leuke) dingen te doen of ondernemen. Genieten is iets wat je heel moeilijk vindt.
Zelfs daar ben je te moe voor. Door niet meer te willen voelen blokker je de levensenergie in jezelf waardoor je ook de fijne gevoelens niet meer voelt en kan toelaten in je leven.

Je keert je steeds meer af van jezelf en de mooie dingen in het leven. Je bent aan het overleven in plaats van te leven.
Van binnen voel je je steeds zwaarder, eenzamer en leger. Je lichaam gaat zich daar tegen verzetten want die voelt dat het niet goed voor je is.
Je mag je leven vanuit gemak en ontspanning. Je lichaam trekt aan de bel.

Je wordt ziek, krijgt onverklaarbare emotionele en lichamelijke pijnklachten. En dit allemaal om jou te laten voelen dat je niet leeft, dat je het verkeerde pad loopt. Van pijn en angst in plaats van liefde en vertrouwen.

De boodschap is: Kijk je pijn aan en kom weer thuis bij jezelf. Onder de pijn zit jou licht en liefde verstopt. Zit jij verstopt, degene die jij was voor dat je alle beschermingslaagjes om je heen bent gaan zetten.
Op moment dat jij terug kan gaan naar de oorsprong van het zaadje kan je het zaadje met wortel en al er uit trekken en kan er heling vanuit het hart plaats vinden.

Het is soms een hele uitdaging om daar naar toe te gaan,. Maar weet dat het zaadjes eigenlijk maar heel klein is en dat de angst het veel groter maakt dan dat het in werkelijkheid is.

Wat wij doen is jou weer uit te nodigen om terug te gaan naar de pijn in je lichaam te gaan en te gaan voelen. Om vervolgens achter de pijn de liefde , zachtheid , veiligheid en warmte te gaan voelen. Die zit namelijk nog steeds in jezelf. En vanuit daar mag jij je leven weer gaan leven.

In onze cursus Thuiskomen bij jezelf brengen we je weer terug naar wie jij was, voordat je de pijn en patronen bewust bent gaan overnemen.
Het zijn hele mooie reizen.

Wel intense maar mooie reizen. We lachen, we huilen maken plezier  en ontspannen.
We komen weer terug bij de kern wie jij in wezen bent. En vanuit daar kun jij je eigen mooiste leven weer gaan leven.

Wil jij (weer) volledig terug naar je jezelf & je gevoel?

Dan is de cursus Thuiskomen bij jezelf iets voor jou. 

Leer jezelf helen & lezen. Kom in contact met je zelfhelend vermogen.
Laat angst los en laat liefde & licht weer toe in je leven. 

Van overleven naar je leven weer volop leven. 


Maak van je gevoeligheid je kracht en durf weer je authentieke, unieke zelf te zijn.

Straal eerst volledig jouw licht, om vervolgens het pad van een ander te verlichten.
  

Heb je vragen of twijfel je wat de cursus voor jou kan betekenen? Wij voelen graag met je mee.