fbpx

Intuïtie Kindercoach


Kom zekerder in het leven te staan, voor o.a. hoogsensitieve kinderenIntuïtie Kindercoach voor (hoogsensitieve) kinderen

Je kindertijd is misschien wel één van de mooiste perioden uit je leven. De vrijheid, spelen wanneer je maar wilt, nauwelijks verplichtingen en geen grote verantwoordelijkheden. Heerlijk was dat!


Veel kinderen gaan gelukkig zonder al te veel moeite en problemen door deze periode heen. Maar er zijn ook kinderen die het wel een moeilijkere periode van hun leven vinden.

Wat ergens ook logisch is. Je bent een (jong) kind, in een grote wereld waar ontzettend veel gebeurt en iedereen heeft verwachtingen van je.


Hierdoor kunnen kinderen veel onzekerheid ervaren waar ook andere problemen uit kunnen voortkomen. 


Dan zijn er ook nog hoogsensitieve kinderen of kinderen met kenmerken daarvan. Voor hun is de wereld soms nog moeilijker en onbegrijpelijker.


Hoogsensitief is een term die we steeds vaker horen in de maatschappij. Dat is ook niet vreemd, want uit onderzoek is gebleken dat 15% tot 20% hoogsensitief is. Dat is 1 op de 5 à 6 personen.


Dat wil zeggen dat er in gemiddelde basisschoolklas 5 of 6 kinderen zijn die hoogsensitief zijn. 

1 op de 5 à 6 kinderen zijn hoogsensitief

Uitgaan van de kracht die in het kind zit

Als Intuïtie-Kindercoach voor kinderen probeer ik zoveel mogelijk te kijken en te luisteren naar wat het kind te zeggen heeft. Ik probeer zoveel mogelijk te werken vanuit de kracht en de wijsheid die in het kind zit. Zij weten namelijk zelf wat het beste werkt voor hun.


Soms is het bieden van een luisterend oor en het geven van adviezen voldoende. Van een ander iets aannemen is vaak toch gemakkelijker als je van je ouders. 


Vaak maak ik ook gebruik van mijn intuïtie. Ik kan bij het kind lezen en voelen (Readen) waar ze diep van binnen mee worstelen en vertaal ik dit naar ouders. Ik verwoord wat ze zelf nog niet kunnen zeggen. Ook kan ik ontspanning en rust brengen door middel van Healing.


Ik help onder andere kinderen bij:

  • Omgaan met hun hoogsensitiviteit
  • Die zich onzeker voelen
  • Overprikkeling
  • Het leren omgaan van gevoelens en emoties
  • Problemen in de sociale omgang

Soms is het bieden van een luisterend oor al voldoende

Mijn manier van werken

Voordat er een traject met het kind gestart wordt vind ik het altijd prettig om eerst vrijblijvend met de ouders een intake gesprek te houden. Hierdoor krijg ik een beeld van het kind en van de thuissituatie. 

Daarna gaan we kijken wat het doel van de coaching is. Dit kan van alles zijn, als het maar haalbare en realistische doelen zijn. Hierdoor behaald het kind eerder en gemakkelijker succeservaringen waardoor het zelfvertrouwen sneller zal groeien.

Tijdens het eerste coachingsmoment gaan we eerst even kletsen om elkaar wat beter te leren kennen. Zelf ben ik stiekem van binnen ook nog een kind, waardoor ik snel aansluiting krijg bij jong en oud. Ik ben ook op hoogte van de nieuwste games en voetbal waardoor ik al snel raakvlakken heb.

Verder heb ik geen strakke planning tijdens de coachingsmomenten. Ik handel vaak vanuit mijn intuïtie. Ineens schiet er dan bijvoorbeeld een oefening naar binnen die ik kan doen en als ik het gevoel heb dat ik wat rust en ontspannen mag geven met mijn handen, een healing geven, dan doe ik dat. Dit doe ik alleen als ik toestemming heb gekregen van de ouders.

Zelf ben ik stiekem van binnen ook nog een kind, waardoor ik snel aansluiting krijg bij jong en oud

De kindercoach


nick neggers

Hoi! Ik ben Nick en ik ben getrouwd met Kirstie en samen zijn we eigenaar van Vanuit Hart&Ziel. Daarnaast ben ik trotse bonuspapa van Jelle en papa van Liam en Kyran. Ik werk intuïtief en begeleid kinderen en volwassenen. Ik ben een fanatiek voetballer en gamen vind ik ook erg leuk.  


Woorden die écht bij mij passen:
- Groot invoelend- en inlevingsvermogen
- Humor
- Niets is te gek voor mij
- Oprechte aandacht
- Groei

Hij helpt je goed

Het is fijn om met Nick te praten en hij helpt je goed en het is lekker rustig!

Gijs, 11 jaar

Een mannelijke coach is fijn voor mijn zoon

Nick is een aanwinst voor kindercoachland! Mijn zoon vond het erg fijn om naar een mannelijke coach te gaan en kwam heel enthousiast terug.

Renske, moeder

Locatie

De kindercoach vindt plaats bij Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&ziel.
Heibloemdijk 1, 5688 JV in Oirschot.

Dag en tijd in overleg.

Belangrijke punten Kindercoaching

  • Een sessie duurt een uur
  • Een sessie kost €55,-
  • Een coachingssessie hoeft niet altijd perfect te gaan, maar ik vind het persoonlijk fijn werken als het kind een motivatie heeft om iets aan zijn of haar probleem te doen. Ik los geen problemen op, ik geef handvatten zodat het kind zelf aan de slag kan.
  • Ook vind ik het prettig als de ouders open staan voor feedback

Maak nu een afspraak voor een coachingssessie en een vrijblijvend intake gesprek

Vraag nu vrijblijvend een kennismakings gesprek aan


Vul de onderstaande gegevens in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.
Tip: Na een paar dagen nog geen contact gehad met mij? Controleer je spam.