Hoogsensitief zijn is mijn kracht!

[vc_row full_width=”stretch_row_content” css=”.vc_custom_1527667500155{padding-top: 100px !important;padding-bottom: 100px !important;background-image: url(https://www.vanuit-hartenziel.nl/wp-content/uploads/2018/04/hands-2847508_960_720.jpg?id=1288) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Training Hoogsensitief zijn is mijn kracht!

De training Hoogsensitief zijn is mijn kracht! is voor kinderen om weer te gaan geloven in zichzelf en hun licht weer te laten stralen! Weg met die onzekerheden en twijfels, gaan doen waar je goed in bent en weer vol vertrouwen, in je eigen kracht in het leven komen te staan!

Dat kinderen weer gaan voelen dat ze OKÉ zijn zoals ze zijn!

Hoogsensitieve kinderen worstelen vaak met zichzelf. Ze weten niet meer wie ze zijn, twijfelen aan zichzelf en wat goed voor hen is. Drukte, onrust en een overvloed aan gedachten zit in hun lichaam.
En ze weten niet hoe alle prikkels die ze overal opdoen kunnen filteren. En ook niet hoe ze om kunnen gaan met de prestatiedruk van de maatschappij.
Moe, hoofdpijn en andere lichamelijke klachten uiten zich helaas al op hele jonge leeftijd. Omdat ze niet geleerd wordt te voelen en hoe ze hier mee om kunnen gaan.

Herkenbaar?

Voor ons wel en daarom bieden wij de training aan Hoogsensitief zijn is mijn kracht!
Waarin kinderen samen met gelijkgestemde handvatten krijgen om weer in vertrouwen in het leven te staan en hun Hoogsensitiviteit weer als kracht te gaan ervaren!

Hoogsensitiviteit is geen officiële diagnose. Kinderen die hoogsensitief zijn heel gevoelig, vaak onzeker, zorgzaam, denken meer aan een ander en voelen zich overal verantwoordelijk voor, speels, eigenzinnig, maar ook in zichzelf en ze weten vaak heel goed wat goed voor ze is!
Alleen is dat vaak niet wat anderen van de willen.Alleen hebben ze vaak moeite met school, omdat daar alles vanuit het hoofd wordt aangeboden en veel prikkels zijn.
En ze zijn op en top gevoelskinderen.

In de huidige drukke en veeleisende maatschappij is ook soms lastig om jezelf staande te houden. We moeten soms zo veel…
Op school moeten we veel leren, bijna de hele dag! En de klassen zijn ook groot en vol. En ontspanning lijkt steeds minder te worden op school?
Vooral voor de kinderen die hoogsensitief zijn, kan dit een zware last zijn.

“1 op de 6 personen zijn hoogsensitief, dat wil zeggen dat als er 30 kinderen in een klas zitten, dan zijn er gemiddeld 5 kinderen hoogsensitief zijn”

Wat leert je kind tijdens de training

Dingen die je niet op school leert, maar wel essentieel zijn in het leven.

 • Dat jij goed bent zoals je bent
 • Wat je kwaliteiten en hoe je deze inzet in het dagelijks leven
 • Welke eigenschappen heb ik en hoe zet je deze in het dagelijks leven in
 • Negatieve gedachten ombuigen naar positieve gedachten
 • Beschermen en afvoeren van prikkels
 • Wanneer is mijn hoofd vol en hoe maak je die leeg
 • Wanneer ervaart men stress en hoe ga je daar mee om
 • Hoe ga je met de ander om en het aangeven van grenzen
 • Uiten van je gevoel en er weer op leren vertrouwen
 • Op je eigen kracht vertrouwen en in jezelf geloven

hoogsensitief

Inhoud

De training Hoogsensitief zijn is mijn kracht! bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en 30 minuten, waarbij we het kind weer in hun kracht gaan zetten.
Tijdens de training wordt onder andere gebruik gemaakt van visualisatie – en meditatieoefeningen, praktische oefeningen, massagetechnieken, inzet van paarden en rollenspelen.
We leren door te doen en te ervaren!
Ouders krijgen handvatten mee om hun kind te kunnen ondersteunen bij de aangereikte oefeningen voor thuis. En de laatste les is een ouder/kindles, waarin ouders leren hoe ze spanningen bij hun kind weg  kunnen halen en te helpen te ontspannen door o.a te masseren, afstrijken en kloppen.

In de training komen de volgende thema’s aanbod:

 1. Ik & mijn zelfbeeld
 2. Ik & mijn gedachten
 3. Ik & mijn lichaam (binnen en buitenkant)
 4. Ik & mijn gevoel
 5. Ik & de ander
 6. Ik & mijn kracht

Hoogsensitief

Betrokkenheid van ouders en waarom dit werkt.

Deze training is een manier om je kind weer in zijn of haar kracht te laten gaan staan.
Alleen om dit zijn doorwerking thuis en in het dagelijks leven te laten hebben is het belangrijk dat je als ouders betrokken bent en een actieve / open houding hebben tijdens het groeiproces van je kind.
Dat je oefent thuis met je kind en openstaat voor wat je kind jullie te vertellen heeft. Dat jullie kind zich gezien en gehoord voelt.

Daarvoor organiseren wij 1 ouder/kind bijeenkomst en  1 informatieavond voor alleen ouders, waarin je tips en handvatten krijgt rondom de thema’s, om je kind te ondersteunen in zijn of haar proces en om vragen te stellen. En je krijgt geoefende ingesproken meditatieoefeningen mee naar huis.
Dit zodat wat we de kinderen aanreiken ook thuis, in het dagelijks leven geïntegreerd kan worden. Kinderen kunnen het niet alleen, ze hebben jullie als ouders echt nodig!

Voor wie

Hoogsensitief zijn is mijn kracht! is onze training die we aanbieden aan kinderen, van 8 tot 10 jaar en ouders die samen met hun kind willen groeien.
De training is geschikt voor hoogsensitieve of gevoelige kinderen die willen leren omgaan met hun gevoeligheid en het in willen zetten als kracht. De groep bestaat uit maximaal 8 kinderen.

Wanneer

De training bieden we op woensdagmiddag 14.15-15.45. Deze start op 23 januari. Er is nog een plekje vrij.
Aanmelding kan via het contactformulier hieronder.

De training wordt gegeven door Kirstie en Nick, zodat iedereen de aandacht krijgt die nodig is.

Investering

Nu voor € 245 incl BTW.

8 lessen, werkbladen, ingesproken meditatieoefeningen, praktische oefeningen voor thuis en 1x een informatieavond voor ouders vol met tips en handvatten.

Sommige gemeentes zijn bereid de training te financieren met een PGB of ZIN. Dit is echt per gemeente en gezinssituatie verschillend.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_heading text=”Contactformulier
(Let op: mocht je met een hotmail-account mailen en geen reactie terug ontvangen, kijk dan in je spam en markeer ons email-adres als veilig)” tag=”h2″ font_size=”18″][contact-form-7 id=”3210″][/vc_column][/vc_row]