fbpx

Voelen als kracht

Sta jezelf weer toe om te mogen voelen. 

Maak van je (hoog)gevoeligheid je kracht

Durf er (weer) op te vertrouwen, dat wat je voelt klopt.

Voelen als kracht

Je (hoog)gevoeligheid als kracht

Verschil met onze aanpak en reguliere hulpverlening.

Om van je (Hoog)gevoeligheid en je intuïtie je kracht te maken is de eerste stap om weer te gaan voelen bij jezelf. Om je aandacht van de ander te verleggen naar jezelf.

Vaak zitten we met ons aandacht vooral bij de ander. Of in ons hoofd, denkend aan wat we nog moeten doen, zorgen en piekeren maken over van alles en nog wat. Ver weg van ons gevoel…

Terwijl daar juist in het voelen jouw kracht zit.

Vaak gebruiken we ons gevoel op de verkeerde manier, door heel veel te voelen bij anderen. Of we stoppen ons gevoel weg, omdat we niet meer durven of willen voelen omdat we negatieve ervaringen die we hebben op gedaan met het voelen in ons leven of een vorig leven. Of voelen je niet geleerd is of niet geaccepteerd werd in je opvoeding. Je gevoel mocht er niet zijn. Je moest sterk zijn en doorgaan.

Je gevoel en je intuïtie kunnen je juist de weg wijzen naar een lichter, zachter en liefdevoller leven.

Maar als je dus constant bezig bent met het zorgen en het goed doen voor een ander dan raak je overprikkelt en wordt je gevoeligheid meer een last dan een kracht. Je raakt uitgeput, oververmoeid, je kunt niets meer hebben en het leven voelt zwaar. 

Overprikkeling komt dus voort uit het constant AAN staan van je energiesysteem door je voelsprieten naar buiten te hebben, je energieën bij anderen voelt en opneemt in jouw lichaam en energiesysteem.

Waarom jouw energie bij de ander is kan diverse oorzaken hebben.
  • Het kan ten eerste doordat jij de overtuiging hebt het voor anderen goed te moet doen en je voor de ander moet zorgen, omdat ze het naar jou idee niet zelf kunnen. Of je wilt aan een bepaalde verwachting voldoen. Je doet dan erg je best om een ander een fijn gevoel te geven.
    Daardoor ben jij constant met je gevoel en aandacht bij de ander waardoor jij als gevoelig persoon heel veel oppikt van de energieën van de ander zoals o.a. zwaarte, leegte, moeheid, verdriet. Waar jij mee blijft rondlopen en daardoor vermoeid, je niet fijn voelt of uitgeput raakt.
  • Ten tweede wil jij niet bij jezelf voelen hoe het echt met je gaat en heb je een ander nodig om bepaalde leegte of eenzaamheid op te vullen bij jezelf. Je haalt er voldoening of zelfwaardering uit. Omdat de ander het zo fijn vindt dat je hem of haar helpt. Het geeft jou een goed gevoel.
  • Het kan als derde ook zijn dat jij als ziel als missie hebt gekozen de wereld of de mensheid te redden of liefde te gaan brengen. En dat je energiesysteem daar op ingesteld is. Je kunt er in doorslaan en jezelf vergeten, waardoor jij andere red en jezelf naar beneden haalt. Dat kan en is natuurlijk niet de bedoeling.         Jij komt hier om jouw lessen te leren en in eerste instantie voor jezelf te zorgen.
    En je mag een steentje bijdragen in het begeleiden van anderen, maar niet ten koste van jezelf.
  • Als vierde en laatste reden die ik hier bespreek, kan het zijn dat je in je leven als kind of volwassenen onveilig gevoeld hebt (niet gezien en begrepen worden, aanranding, psychische en emotionele misbruik, pesten, uitlachen) en je systeem heeft besloten dat dat je niet meer gaat overkomen en je besluit altijd AAN te staan. Je scant met je voelsprieten constant de omgeving af of het veilig is voor je. Daardoor voel je ook heel veel en komt je lichaam nooit tot rust om de energie en indrukken goed te verwerken en filteren.

Wanneer je lichaam en energiesysteem 24 uur per dag AAN-staat dan kun je echt uitgeput raken, langdurige vermoedheids-, emotionele en/of lichamelijke onverklaarbare klachten of een burn-out krijgen.

Ondertussen kan het zijn dat je er al jaren mee rond loopt en dat het een manier van leven is geworden die heel zwaar voelt. Eigenlijk durf je het leven niet meer aan te gaan omdat je bang bent terug te vallen en overspoeld wordt met alles wat je voelt. Dus is de klacht ook een ‘schijnveiligheid’ geworden. Je kunt daar altijd op terug vallen als iets even moeilijk wordt of dicht bij komt qua gevoel.

Je mag weer opnieuw leren hoe jij je leven kan leven in verbinding met jezelf en de ander, zonder het gevoel te hebben dat jij de ander moet helpen, het goed moet doen of de ander iets moet geven. Je mag leren samen te ZIJN. En te ontvangen zonder daar iets door terug te hoeven doen. 

Het leven weer aangaan en helen is super spannend, maar wel het grootste cadeau wat je aan jezelf, maar ook aan je kinderen kunt geven als je deze hebt. Omdat je er dan voor zorgt dat je jouw pijnen en angsten niet doorgeeft aan je kinderen.

Het is de bedoeling dat jij jouw licht weer durft te gaan laten stralen. Dat jij weer durft te gaan voelen wie jij bent en wilt zijn. En wanneer jouw licht weer naar buiten straalt en je aandacht gericht is op jezelf zijn je voelsprieten naar binnen en hoef jij niets meer te voelen van de energie van de ander. 

Dan ben jij in staat om je voelsprieten zelf naar binnen en buiten te laten gaan.

Wanneer jij dan gewoon kunt en mag ZIJN van jezelf in alle rust en ontspanning kunnen je lichaam en energiesysteem ook te rust komen en ontladen.
En als je dan wel een keer iets voelt van de ander kunnen je chakra’s in jouw energiesysteem de prikkels binnen laten komen, verwerken en loslaten via de aarde. Dan houd je ze niet vast in je energiesysteem, zoals je deed toen je lichaam 24 uur AAN stond.

Het is dus van groot belang om dat wat je voelt niet weg te stoppen, maar te doorvoelen en/of uit te spreken. Dat je gaat helen wat je diep in jezelf hebt weggestopt, om vervolgens een lichter en meer ontspannen leven te creëren voor jezelf.


Wil jij een eerste stapje maken om weer te gaan voelen en dichter bij jezelf te komen?

 

Dan is de cursus Thuiskomen bij jezelf iets voor jou. 

Leer jezelf helen & lezen. Kom in contact met je zelfhelend vermogen. 
Laat angst los en laat liefde & licht weer toe in je leven. 

Van overleven naar je leven weer volop leven. 


Maak van je gevoeligheid je kracht en durf weer je authentieke, unieke zelf te zijn.

Straal eerst volledig jouw licht, om vervolgens het pad van een ander te verlichten.  


Heb je vragen of twijfel je wat de cursus voor jou kan betekenen? Wij voelen graag met je mee.