Geplaatst op

Het roer om met een nieuw begin

het roer om

Het roer om met een nieuw begin

Na bijna tien jaar hard werken en soms echt knokken om de boel draaiende te houden als ondernemer, moeder, partner en mezelf zijn gaat het roer om.

Als ik terug kijk heb ik mooie momenten gehad, veel gelachen en mijn hart heeft overgestroomd van liefde voor alle kinderen op de zorgboerderij. Alleen ergens is de balans zoek geraakt in werk en mezelf. Ik liep mezelf voorbij en gaf meer als dat ik kon geven. Ik raakte meer en meer uit balans en voelde me steeds minder gelukkig worden. Ik leefde voor mijn werk in plaats van voor mezelf en mijn gezin. En als ik bij mijn kinderen was, dan was ik met mijn hoofd vaak ergens anders, omdat ik nog zoveel moest regelen.

Maar ik wist niet beter, want dat had ik geleerd en waren de overtuigingen die ik had in mijn systeem. Ik moet hard werken, Ik moet presteren, Ik moet mezelf nuttig maken, laten zien dat ik het kan, ik moet geld verdienen om alles te kunnen betalen, en ondertussen vergat ik te genieten…

Ik ging veel meer dingen tegelijk doen, omdat ik het anders niet bol gewerkt kreeg. Ik deed dingen steeds meer half, dan met volledige aandacht. Ik nam personeel aan en werd groter. Er kwamen meer wet en regelgeving, en eisen aan de zorg die ik leverden. Er ging steeds meer uren zitten in kantoorwerk. Het werken met de deelnemers waar het echt om draait en waar ik goed in ben schoten er steeds vaker bij in. Ik bouwde steeds meer stress op, mijn werk ging me steeds meer energie kosten en met regelmaat had ik last van hoofdpijn of emotionele disbalans.Waardoor ik thuis niet altijd de moeder kon zijn die ik wilde zijn.

Ik wist ergens wel dat het anders moest maar ik wist niet hoe. Niemand gaf mij die spiegel terug en ik wilde niemand teleurstellen. Ik kon toch niet Dus ging ik maar door.

Wat healingen en readingen brachten:

Aan mijzelf
In 2015 deed ik een healing- en readingopleiding en doorzag ik steeds meer overtuigingen en patronen van mezelf. Ik ruimde op en ik liet los. Ik vond mezelf steeds meer terug tijdens de meditaties, healingen en readingen die ik gaf en onderging. Een gevoel van thuiskomen. Hier was ik voor geboren! Ik zag en voelde hoe ik zou willen leven. Hoe het leven kon zijn. Ik leerde vertrouwen op mijn eigen gevoel en innerlijke wijsheid.
Maar verloor mezelf in het begin ook steeds weer als ik thuis was, in de realiteit en de maatschappij waarin we leefde. Ik moest knokken om mezelf te zijn, mijn gevoel te volgen en mijn leven te leiden wat ik moest leiden met al de bijbehorende regelgeving en verantwoordelijkheden naar anderen.
Het weten en het doen zijn dan toch een ander verhaal.

Wel kon ik vertrouwen op mijn intuïtie, mijn heldervoelend- en helderwetendheid en begon met Healingen en Readingen geven. Eerst aan naasten en toen ook aan de kinderen van de zorgboerderijen en soms ook hun ouders. Hier was ik goed in en kreeg ik energie van. Ik begon ook met de Cursus Bewust Jezelf ZIJN te geven.

Aan mijn kinderen
Daarnaast gebruikte ik het helen en afstemmen ook voor mijn eigen kinderen, wat mij echt hielp met meer vertrouwen in de opvoeding te staan. Ik voelde wat ze nodig hadden als ze het niet konden zeggen, maar wel ander gedrag lieten zien en kon ze dit dan geven.
Of het was een spiegel naar mezelf en doordat ik dat kon zien, ging dat waar ik tegen aanliep in de opvoeding vaak ook voorbij of kon ik me er bij neerleggen. Het was toch zo. Ik heelde de pijn die ze ervaarden van binnen en kon er volledig voor ze zijn.
Bij mijn eerste kindje had ik deze kennis niet en was er veel meer frustratie en onzekerheid. Ik kon mijn kindje niet laten huilen want dat was zielig, ik twijfelde wat er aan de hand was als hij huilde, want ik wist het niet. Ik bedacht van alles met mijn hoofd maar ik werd er alleen maar onzekerder van.
Waarom slaapt hij niet door, krijgt hij voldoende melk binnen. Ik wist niet wanneer ik het goed deed, want hij kon het mij niet vertellen.
Met mijn tweede ging het veel anders en vertrouwde ik op wat ik voelde en doorkreeg als ik ergens tegen aanliep en handelde daarna.
Ik wist dat het goed was, dat wat ik deed. En ook als ik het even niet wist, was dat helemaal oke. Niemand weet precies wat goed is, we kunnen alleen vertrouwen op ons eigen gevoel en doen wat wij op dat moment denken dat goed is. En loslaten wat al die anderen allemaal wel niet vinden…

In 2016 was het nog wel een pittig jaar, met veel stress en spanningen. Ik was echt aan het overleven.

Een nieuwe stap
Eind 2017 heb ik de volgende stap gezet, waarvan ik al even wist dat ik hem mocht nemen, maar nog niet durfde. Toch nog ergens bang voor wat anderen van mijn keuzes vonden en om anderen teleur te stellen. Maar toen ik de keuze eenmaal naar buiten had gebracht vielen dingen op zijn plek. Ik ging rust ervaren, kreeg letterlijk ademruimte, omdat ik niet meer hoefde te overleven. Het was goed nu.

Alleen door die rust en ruimte, kreeg mijn lichaam het signaal dat het alles wat ik aan stress had opgebouwd de afgelopen jaren er nu uit kon komen.

Begin 2018 werd ik letterlijk STIL gezet door rugklachten en werd ik nog meer een observator van mijn eigen leven. Ik doorzag de patronen waar ik in zat volledig.
En ik schrok van het voorbeeld dat ik eigenlijk heb gegeven aan mijn kinderen en de mensen om mij heen afgelopen jaren.  En ik besefte dat ik dankbaar was dat ik het nu anders mocht gaan doen!

Wanneer ik energetisch afstemde (mezelf een reading en/of healing gaf) op mijzelf en mijn rugpijn, dan voelde ik dat het nu tijd was om gewoon te ZIJN en meer niet. Genieten en bijkomen van alle jaren doorbikkelen. Dat het tijd was om te ontstressen, ondanks alle verantwoordelijkheden die ik had. Ik mocht voor mezelf gaan zorgen.
Bang om het verkeerd te voelen heb ik aan twee andere readers gevraagd om af te stemmen op mij en zij gaven mij dezelfde boodschap.

Tijdens een Healing kwam ik achter een angst, diep in mij. De angst van: ‘Maar wie ben ik dan nog??
Als ik niets doe en niets kan, als ik een lange tijd niet nuttig ben.”
Want ik kon er niet volledig voor mijn eigen kinderen zijn, mijn vriend en ouders moesten alles doen, ik kon mijn bedrijf niet runnen. En ik kon zelf niet genieten, omdat ik mezelf enorm schuldig voelde. Het gevolg was dat ik spanningen bleef opbouwen.
En toen voelde ik heel duidelijk tijdens de healing. Het is oke. JIJ bent oke.
Het is tijd, tijd om gewoon even te zijn.
Zie je rugpijn als een boodschap; het zegt letterlijk stop, ik kan niet meer. Luister naar je lichaam en geeft het de aandacht die het nodig heeft, na al die jaren waarin je jezelf voorbij bent gelopen.

Dus de eerste maanden met mijn rugklachten accepteerde ik het ergens, maar voelde ik ook weerstand en verzet uit schuldgevoel en angst voor de buitenwereld. Wat zouden ze wel niet denken, zullen ze me zwak vinden? Ik moet er toch zijn voor mijn kinderen en de kinderen van de zorgboerderij. Ik kan toch niet zomaar niets doen nu?

Dus eigenlijk liet ik spanningen los, maar bouwde ze onbewust ook weer op. Dus een logisch gevolg is dat ik nog steeds rugpijn had, omdat ik mezelf niet volledig de ruimte gaf om te herstellen. Volledige acceptatie met dat wat er is. En patronen doorbreken heeft nu eenmaal tijd nodig.

Wat tijd voor mezelf, ontspanning en meditatie mij brachten:

Ik voelde tijdens een meditatie dat ik twee weken volledig rust nodig had om bij te komen en te ontstressen. Ik ondernam actie en vroeg hulp om de zorg voor de kinderen en de zorgboederij te laten doordraaien, waardoor ik ook echt de tijd  voor mezelf kon nemen.
En dat was niet makkelijk maar ik deed het toch. Ik liet de weerstand en schuldgevoel in mij los en vertrouwde op de mensen om mij heen.
In die twee weken heb ik veel gelezen, gemediteerd, aan zelf-healing gedaan en tijd doorgebracht in de natuur, waardoor ik steeds meer kon ontspannen. Tijdens (bewegings)meditaties en zelf-healing voelde ik geen pijn en kwam ik helemaal in verbinding met mezelf. Dat was heel bijzonder.

Ik zag mijn kinderen sinds lange tijd echt weer en genoot intens van de tijd samen met hen.
Daarnaast was ik vaak toeschouwer vanuit de bank en dat was heerlijk.
Ik nam niet deel aan, maar kon er vanaf een afstandje naar kijken en in volle aandacht van genieten.
Ik vond uiteindelijk de rust en balans in mijzelf die ik al een hele tijd kwijt was. Dit doordat mijn hoofd werd steeds leger werd en kwam weer bij mijn gevoel. Bij mijzelf. De rugpijn was er nog wel, maar was veel minder aanwezig. Ik had er vrede mee gevonden, het was goed zo. Het bracht me nu wat ik nodig had.

De twee weken waren voorbij en er was verandering, al was het niet zoals ik het wilde natuurlijk. Als ik maar weer enige inspanning leverde, kwam de rugpijn weer terug. Ik snapte er niets van. Ik had goed gevoelt 2 weken, en waarom is het dan niet beter? Omdat ik die twee weken mezelf op had gelegd met mijn hoofd. Dat was wat ik mezelf toestond, wat acceptabel was om even ‘niets te doen’. En die tijd gaf ik mijn lichaam om te herstellen, na jaren stress opbouwen. Erg lief was ik voor mezelf niet…

Zodra de pijn in mijn rug weer minder was, voelde ik ook de drang om weer van alles te doen. Ik kon toch niet nog langer niets doen en toekijken?
Maar dat was wel wat nodig was, want mijn lichaam moest herstellen en weer krachten opbouwen. En dat gaat niet zomaar in twee weken.
Dus liet ik het tijdsbestek van mijn herstel los en accepteerde volledig wat er was en ging me richten op het zoeken naar een goede balans van ontspanning en inspanning. En dat lukte. Ik kwam er achter wat goed voor mij was en wat niet, focuste mij op de fijne dingen in mijn leven en wat ik wel kon. En de rugpijn verdween.

Tijdens een meditatie kreeg ik de vraag van “mijn gids”, Wanneer ben je in je leven nu echt gelukkig geweest, wanneer voelde je gelukkig? En ik zag de momenten voorbij komen en kon ze op 1 hand tellen. De rest was ik voornamelijk aan het overleven geweest. Ik voelde dat er ook een overtuiging en een oude energie op mogen genieten en plezier maken zat. Dat werd bevestigt in een reading die ik kreeg. En mocht daar een stuk in loslaten en een nieuwe affirmatie voor plaatsen. Ik mag genieten en gelukkig zijn!

Ik voel toen heel duidelijk dat ik niet meer terug wilde naar het gestress en dingen met halve aandacht doen. Ik wil datgene doen waar ik blij van wordt, goed in ben en energie van krijg, zoals bewustwording en helderheid brengen bij jong en oud. Iedereen leren leven vanuit Liefde en de handvaten geven om je eigen leven te leiden en te helen daar waar dat nodig is. Kennis laten maken met de energiewereld om ons heen.

En natuurlijk is hard werken en soms een tandje bijzetten waar dit nodig is niet erg. Maar dit moet niet te lang duren, want dan loopt je “kopje” leeg. Je kunt eigenlijk pas geven als je eigen kopje overloopt van de energie en liefde voor jezelf, zoals iemand tijdens een reading aan me terug gaf.

In balans zijn

Ik ervaar nu dat het kan, dat je kunt blijven geven, als je zorgt dat je kopje vol blijft, als je genoeg leuke dingen blijft doen die jou energie geven. Als je eerst goed voor jezelf zorgt, heb je daarnaast genoeg te geven voor aan ander. Maar zorg voor de balans. Dat is met alles, in heel je leven. Dat voel en zie ik nu heel duidelijk en vandaar dat ik het nu anders ga doen.

Ik ben dankbaar, geniet met aandacht en ervaar dat ik ondanks mijn rugpijn, die soms nog de kop op steekt, ik hele mooie andere dingen kan doen in dit leven.

Ik heb geleerd, om met aandacht er te zijn voor mijn kinderen en anderen om mij heen. Dat dit veel waardevoller is, dan half aanwezig te zijn en met je hoofd al tien stappen verder in plaats van in het nu.

Ik heb de balans gevonden tussen geven en nemen, genieten en werken, zorgen voor en tijd voor mezelf, mijn kinderen en partner te bewaren. Focussen op een paar dingen in het leven waar ik goed in ben en die met aandacht en veel liefde gaan doen en uitdragen.
En in de weg ernaar toe vooral genieten en gelukkig zijn waar dat zich aandient!

En de rest, die laat ik voor wat het is…..
Ik neem afscheid van al dat is geweest en ga een nieuwe weg in, benieuwd naar wat deze mij gaat brengen!

Mijn rugpijn heeft me dus heel veel gebracht, ook al zag ik dat zo in eerste instantie niet. Maar ik ben nu veel gelukkiger dan ik de afgelopen jaren ben geweest. Ik ben in balans, doe waar ik goed in ben, energie van krijg en ik geniet volop, met aandacht van alles en iedereen om mij heen. Wat een kado!

Wat er komen gaat

Wil je op de hoogte blijven van hoe het verder gaat met mijn verhaal like onze facebookpagina en volg onze blogs
Op deze manier hoop ik anderen te inspireren om meer naar je lichaam te luisteren en te voelen wat goed voor je is. Zorgen dat je kopje vol blijft, zodat je vol vertrouwen en in je kracht in het leven kan staan.

Dat je het niet alleen hoeft te doen, dat er een weg is naar hoop, liefde en vertrouwen. Dat wat jij voelt goed is, maar in de maatschappij waarin we leven en door overtuigingen die we hebben niet altijd makkelijk is om op te vertrouwen.
Dat het dan fijn is om te delen en bevestiging te krijgen dat wat jij doet en voelt oke is.
Je hoeft het niet meer alleen te doen, ook al hebben we dat wel altijd geleerd. Juist het delen en je kwetsbaar op stellen, geeft verbinding, erkenning, begrip, rust en zelfs ruimte voor eventuele groei en verandering.

Sta open voor de spiegels die het leven je geeft, de mensen die op je pad komen en de hulp die aangeboden wordt. Samen staan we sterk en voelt alles veel lichter. We hebben de neiging als mens zijn dingen vaak zwaarder en groter te maken dan dat het is. Maar open je ogen, haal diep adem, kijk, vertrouw en je zult zien dat het meevalt en je de stormen die op je pad komen zult doorstaan.

Wil jij net als ik gedaan heb, een eerste stap zetten naar bewustwording, inzichten krijgen in jouw patronen, meer in balans zijn, meer kennis opdoen van jou energiesysteem en chakra’s en in contact komen met jou gevoel en “eigen wijsheid”, neem dan deel aan onze Cursus Basis Healing, Reading en Gezinsopstellingen of de cursus Bewust jezelf zijn 
Of ben je toe om echt je eigen “mooiste” leven te gaan leven, neem dan deel aan diverse Retraites om de juiste handvatten te krijgen om dat te kunnen.

Laten we elkaar inspireren en die spiegel voorhouden. Je bent welkom!

Liefs Kirstie