Geplaatst op

Healing versus Reiki

Wij schrikken er telkens weer van hoeveel mensen er zoveel geld stoppen in de inwijdingen en gradaties van reiki of andere vormen van healing, omdat ze denken dat het nodig is om te kunnen healen. Maar ook omdat ze denken dat ze daardoor een betere healer worden.
Terwijl dat voor mijn gevoel helemaal niet zo is. Ook zonder inwijdingen kun je helende energie door je handen laten stromen om jezelf en een ander te healen. Net zo zuiver als ieder ander.
Tijdens een behandeling verminder je of neem je spanningen, onrust en blokkades weg, zowel emotionele, fysieke en psychische.

Velen onder ons denken dat we beter worden door diverse inwijdingen of door reiki-master te worden. Maar is dat zo? Naar mijn idee is dat nooit bewezen en kan dat ook niet bewezen worden. Sinds wanneer zijn we dat dan gaan geloven?

Wij zijn niet tegen Reiki of andere vormen van Healing, zeer zeker niet. Voor ons zijn alle healing vormen universeel en even waardig.
Het is net wat bij je past en waarin je gelooft.

Bij mij (Kirstie) is het vanzelf ontstaan toen ik weer terug kwam bij mijzelf en mijn gevoel tijdens een cursusweek Intuïtie, geluk en energie.
Ineens begonnen mijn handen te tintelen en sindsdien stroomt de universele helende liefdes energie volop.
Daarna ben ik een healing opleiding gaan volgen waar iedereen leerde healen vanuit zijn eigen verbinding met zijn of haar bron.
En iedereen kon het, zelfs op afstand. Nu geef ik zelf healing-cursussen en ook daar kan iedereen het.
Bij Nick is het ook vanzelf ontstaan, toen ik met hem ging oefenen.

Er zijn mensen geweest die vertelde me dat ze al vele vormen van healing ondergaan hadden en nog nooit zo’n intense healing gehad hebben dan bij mij, waarbij veel los kwam en met regelmaat pijn verdween. Sommige voelden het weer alleen als heel ontspannen.
Reacties zijn heel divers, omdat iedereen anders is en op een ander punt in zijn leven en bewustwordingsproces is.

Het ligt er ook aan in hoeverre de persoon die een healing ontvangt zich veilig voelt om zich open te stellen, en of het de tijd is om dingen los te laten en op te ruimen. Maar ook in welke rol die persoon zit en of je je als healer gelijkwaardig op kan stellen, de ander kan zien als gelijkwaardige.
Of je in de energie zit van ‘Ik ben oké en Jij bent oké’.

Mensen die zeggen dat je door inwijdingen of andere healing vormen beter wordt of bent dan een ander, is een ego ding geworden naar mijn idee.
Als je dat allemaal hebt ben je beter dan… Dat is toch geen liefde, jezelf boven de ander zetten…? Dat staat mij tegen en klopt voor mijn gevoel niet.

Universele energie is er gewoon, dat kan iedereen laten stromen. Vanuit liefde voor zichzelf en de ander. Het is alleen een kwestie van weer durven te geloven dat het kan.
Als moeder doe je het vaak al bij kleine kindjes, dan leg je al automatisch je hand op het buikje ban het kind als deze pijn heeft. Liefde is helend.

Dus geloven in je eigen kracht en vertrouwen op het universum is de eerste stap bij het healen.
Weer verbinding durven maken met je gevoel en het universum, jouw bron en je eigen wijsheid. Vertrouwen op het universum, wat je doorkrijgt en je ego stukken los durven laten en volledig doen wat je gevoel je zegt.

Jij kunt die persoon niet healen, je hoeft alleen het instrument te zijn waardoor de universele energie kan doorstromen en via jouw handen zijn weg vindt naar degene die de healing ontvangt.
En hoe meer blokkades jij hebt opgeruimd bij jezelf, hoe zuiverder de energie kan stromen.

Want als jij nog pijnstukken hebt zitten, kan jij geraakt worden als de ander ook dat pijnstuk heeft zitten. Dan triggert de energie van de ander iets in jou waardoor jij klachten kunt overnemen of jezelf naderhand moe kunt voelen, als je dit niet herkent en doorgaat met healen.
Even stilstaan en voelen wat er gebeurt en het daarna loslaten, zorgt dat je bij jezelf en de ander opruimt. Waardoor je weer zuiver verder kunt healen.

En dit is het zelfde met Readen. Iedereen kan dit.
Het is alleen een kwestie van weer te leren vertrouwen op je intuïtie, datgene wat je denkt, vindt en voelt als je afstemt op de ander.
En ook hier liggen matches weer op de loer, waardoor je hoofd/ego het soms over kan nemen.
Maar ook dit is weer een kwestie van opmerken, voelen en loslaten.

En natuurlijk heeft de een  misschien er meer aanleg voor dan de ander, omdat die ook voor deze taak gekozen heeft op aarde. Maar de basis kan iedereen. Vergelijk het met een sporten. Iedereen kan elke sport leren, maar hoe goed je erin bent, ligt aan je natuurlijke talent en doorzettingsvermogen.

Voor ons is het healen een basis in het leven, waar je heel veel mee kunt. Het is een bewustwordingsproces, waardoor je krachtiger in het leven kunt komen te staan en handvatten hebt om  je eigen leven te healen en vorm te geven en daarnaast dat van een ander.
Ook je kinderen kunnen er zoveel baat bij hebben als je kunt healen.
Je kunt rust brengen in de hoofdjes, zorgen dat ze ontspannender kunnen gaan slapen, pijn verzachten en onrust weg nemen. Hoe fijn is dat.  Niet dagelijks een pilletje Ritalin maar gewoon elke dag een healing behandeling van een van je ouders!

En of je nu een reiki cursus of de cursus Basis Healen, Readen en Gezinsopstelling of cursus tot Intuïtie Coach gaat volgen bij mij, dat maakt niet.
Voel gewoon wat klopt voor jou en laat je niet voor de gek houden, en zomaar alles wijs maken.  Jezelf een goede healer voelen, zit in jezelf!