Geplaatst op

Je energiesysteem

energie syteem

We bestaan allemaal uit energie en hebben in en om ons heen een energiesysteem!

Hier wordt niet altijd naar gekeken als iemand psychische of lichamelijke pijnklachten heeft, omdat het nog onbekend is en/of men gelooft er niet in.
Pas als alle klachten zijn uitgesloten met onderzoeken en we weten het echt niet meer, gaan we op het alternatieve pad, om te kijken wat dat ons brengt. Wat eigenlijk heel jammer is, want het kan heel veel voor jou betekenen om eerder aandacht te schenken aan jouw energiesysteem.

Energiebanen

Iedereen heeft energiebanen in zich en om zich heen.
Je voelt wel eens bij de een meer herkenning of meer op je gemak dan bij een ander. Je hebt meer te vertellen en het lijkt alsof je elkaar al langer kent. Of dat als je bij iemand zit zelf heel rustig wordt of juist heel onrustig. Dan ga je in de energie van de ander zitten of je neemt de energie van de ander over. Vaak zijn we ons daar niet van bewust. Dit laatste gebeurt vaak bij hooggevoelige mensen en kinderen. Zij nemen echt letterlijk de energie over van anderen, waardoor ze zich soms zichzelf niet meer voelen. Ze mogen leren om zich daar meer voor af te sluiten en hun energiesysteem meer te sluiten.

Je energiesysteem bestaat  uit chakra’s, wat energiepunten in je lichaam zijn waar energiebanen samen komen. De energiebanen in je lichaam komen in 7 hoofdchakra’s bij elkaar die met elkaar in verbinding staan. Raakt er eentje uit balans, raken de anderen dat na even ook, als je de disbalans niet tijdig weghaalt.

Een disbalans kan ontstaan door bepaalde patronen waarin je vast zit, overtuigingen, trauma’s, stress, overbelasting, overprikkeling of energie van anderen die je vast blijft houden. Door bepaalde oefeningen te doen kan je je chakra’s schoonmaken. In de cursus Bewust Jezelf ZIJN, die Vanuit Hart&Ziel aanbiedt leer je dit.

Chakra’s

Alle chakra’s staan voor bepaalde thema’s.

1e staat voor veiligheid, basisbehoeften, gezondheid.
2e staat voor emoties, creativiteit, levensvreugde, power, seksualiteit.
3e staat voor controle, wilskracht, doelgerichtheid.
4staat voor zelfliefde, genegenheid voor jezelf en de ander.
5e staat voor jezelf uiten en laten horen, communicatie.
6e staat voor helderziendheid, intuïtie, creëren.
7e staat voor het licht, je verbinding met het universum, je eigen wijsheid en helderweten.

Als je op een bepaald thema in je leven problemen ervaart, kun je gaan kijken naar welk chakra daarbij hoort. Als je deze weer gaat helen en in balans brengt, kun je op dat thema veel minder problemen ervaren of zelfs geen meer.
Ik heb het zelf ervaren en gezien bij veel mensen die een reis door hun chakra’s hebben gemaakt.

Als alle chakra’s in balans zijn, ben jij dat ook!

Zo hebben mensen met een burn-out vaak een disbalans bij het 2e chakra.
Hun levensenergie kan niet meer volledig door het lichaam stromen.
Wat bij kan dragen bij het herstel van een burn-out is je 2e chakra in balans brengen door o.a. meditatie, healing, de natuur ingaan en alleen datgene doen waar je energie van krijgt en blij van wordt. En verder even helemaal niets.

Angsten en jezelf onveilig voelen komen voort uit een disbalans in het 1e chakra. Je ziet dan ook vaak dat het 3e chakra overactief is, omdat mensen door middel van controle hun eigen veiligheid gaan creëren. Hierbij is het belangrijk dat jij je veiligheid weer in jezelf gaat creëren, door jezelf te gaan aarden. Loop op blote voeten en masseer je voeten. Daarnaast door diverse meditatie- en visualisatieoefeningen en (zelf)healing.

Aura

Daarnaast heb je een energielichaam om je heen in de vorm van je aura. Een aura bestaat uit 7 lagen, verbonden aan je chakra’s. Je aura is een krachtveld waarin zich emoties en spanningen kunnen bevinden. Je aura kun je voelen en sommige mensen kunnen hem ook zien.
Als je dicht bij elkaar staat kunnen aura’s samen smelten of een ander is erg overheersend en gooit zijn aura over jou heen. Of jij doet dat bij een ander. Als je je daar niet bewust van bent kan dat erg vervelend voor jou of de ander zijn. Als je hooggevoelig bent heb je hier meer last van dan een ander. Je voelt dan de gevoelens en spanningen van de ander en ervaart ze alsof ze van jou zijn.

Ook kun je (on)bewust gedachten en emoties de wereld in sturen via je aura. Iemand die er voor openstaat kan via zijn chakra’s de gedachten  en emoties oppikken en verwerken. Een voorbeeld is tijdens een groepshealing, als je die ruimte binnenkomt voelt het vaak rustig en vredig aan en word jij er in mee gedragen. Of als een gezin aan een sterfbed zit en intens verdriet heeft, dan word jij meegenomen in dat verdriet.
Door meditatie en/of visualisatie-oefeningen kun je bewust worden van je aura en energieën om je heen.
En jezelf leren afsluiten voor prikkels van buitenaf en energie van anderen.

Het is een manier van anders kijken naar!

Wil je meer lezen over hoe je weet dat jou chakra’s uit balans zijn of niet, welke klachten en gedragingen daarbij horen lees dan verder in
Een disbalans in mijn energiesysteem 

Of neem contact op voor een Reading, dan kijken we daar samen naar.
Wil jij zelf een reis langs jou chakra’s gaan maken en deze weer in balans brengen en handvatten mee krijgen om dit thuis ook zelf te doen, volg dan de cursus Bewust Jezelf ZIJN.