(Energetisch) Kindercoach 2

[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” css=”.vc_custom_1535717425886{padding-top: 130px !important;padding-bottom: 100px !important;background-image: url(https://www.vanuit-hartenziel.nl/wp-content/uploads/2018/08/children-1879907_960_720.jpg?id=2619) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

(Energetisch) Kindercoach voor hoogsensitieve kinderen

Je kindertijd is misschien wel één van de mooiste perioden uit je leven. De vrijheid, spelen wanneer je maar wilt, nauwelijks verplichtingen en geen grote verantwoordelijkheden. Heerlijk was dat!
Veel kinderen gaan gelukkig zonder al te veel moeite en problemen door deze periode heen.

Maar er zijn ook kinderen die het wel een moeilijkere periode van hun leven vinden. Wat ergens ook logisch is. Je bent een (jong) kind, in een grote wereld waar ontzettend veel gebeurt. En ben je hoogsensitief of je hebt er kenmerken van, dan is het soms nog moeilijker om de wereld te begrijpen of de wereld jou.

Hoogsensitief is een term die we steeds vaker horen in de maatschappij. Dat is ook niet vreemd, want uit onderzoek is gebleken dat 15% tot 20% hoogsensitief is. Dat is 1 op de 5 à 6 personen.

Is je kind hoogsensitief of heb je het vermoeden? Zou je graag willen dat je kind handvatten krijgt om met zijn hoogsensitiviteit om te gaan? Neem dan contact met ons op, ik zou graag jouw kind willen helpen om beter hiermee om te kunnen gaan. Zodat hij of zij zelfverzekerder wordt en minder of zelfs niet meer overprikkelt.

Ik geloof dat ieder kind met hoogsensitiviteit een gewoon leven kan hebben, net zoals ieder ander kind. Mits het kind de juiste handvatten heeft en ondersteuning van de ouders.

Zullen we samen een traject aangaan zodat jouw kind zich zelfverzekerder gaat voelen, weer gaat stralen en de ‘beperking’ als KRACHT in gaan zetten?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mijn manier van werken

Na de intake met de ouders wordt het traject gestart met 5 sessies. Een sessie kan bestaan uit gesprekjes, rollenspellen, oefeningen en een healing. Elk traject is anders, ieder kind is uniek en heeft zijn eigen unieke verhaal. Ik bied een luisterend oor, ik probeer het kind te zien zoals hij of zij is en met een vleugje humor ga ik te werk.

Iedere hulpvraag anders, maar in grote lijnen lopen hoogsensitieve kinderen tegen dezelfde problemen aan. Vaak zie ik dat ze snel overprikkelt zijn, voelen zich onzeker, voelen spanningen haarfijn aan, hebben allerlei gevoelens maar weten hier niet goed mee om te gaan en dan zijn het misschien ook nog eens gevoelens of emoties van anderen die ze hebben overgenomen. Daarom ga ik vaak met de kinderen kijken van welke prikkels hebben ze last, hoe kunnen anderen herkennen als mijn hoofd vol zit en hoe kan het kind ervoor zorgen dan het hoofdje weer leeg wordt en blijft. Het kind krijgt van mij oefeningen mee die hij of zij thuis of op school kan inzetten.

Elke sessie geef ik een healing, omdat ik uit eigen ervaring weet dat het werkt. Ik weet dat kinderen er ontspannen van worden, hun hoofd wordt leger en spanningen kunnen worden weggehaald. Het emmertje wordt letterlijk leger gemaakt. Daarom is het fijn als de eerste 5 sessies op 5 opeenvolgende weken zijn, zodat de healing zijn werking kan doen.

De stem van het kind

Als ik een healing geef, stem ik me af op het energiesysteem van het kind. Ik geloof namelijk dat elk mensenlichaam hieruit bestaat. Het energiesysteem bestaat onder andere uit chakra’s, aura en meridianen. Elk chakra staat voor verschillende thema’s. Het eerste chakra staat bijvoorbeeld voor veiligheid en vertrouwen. Wanneer een kind zich vaak onveilig voelt, kan hij zich anders gaan gedragen. Dit kan duiden op een ‘blokkade’ in het eerste chakra. Een blokkade klinkt zwaar, maar is het eigenlijk niet.

Je kunt de 7 chakra’s zien als vijvers die met elkaar verbonden zijn door middel van kanaaltjes. Soms gebeuren er dingen in ons leven waardoor het water in de vijver vervuilt raken en niet goed meer door de kanaaltjes kan stromen. Dit wordt dan soms ook wel een blokkade genoemd. Als ik dan een healing geef, dan kan dit gericht zijn op verschillende problematieken, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, angsten,
onrust/drukte, het weghalen van spanningen. Met mijn handen laat ik ‘energie’ stromen en hiermee kan ik het ‘vervuilde water’ bijvoorbeeld in het eerste chakra weghalen en ‘zuiver water’ toevoegen.
Waardoor de blokkade verminderd of opgeheven wordt.

Chakra Bron afbeelding: www.happywithyoga.com

Tijdens de healing kan ik voelen wat het kind ervaart en/of welke gevoelens het kind heeft. Bijvoorbeeld onzekerheid bij een bepaalde situatie of niet durven uiten van …
Dit kunnen dingen zijn die het kind nog nooit heeft uitgesproken. Doordat ik kan invoelen wat er speelt bij het kind, kan ik ‘de stem zijn van het kind’. Hierdoor kan ik dingen terug geven aan ouders waar het kind mee worstelt zodat de ouders hierop kunnen inspelen. En door de healing kunnen deze ervaringen of gevoelens geheeld worden.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_tta_tabs color=”turquoise” active_section=”1″][vc_tta_section title=”Voor wie, kosten en locatie” tab_id=”1547720452562-2288eb62-1548″][vc_column_text]

Voor wie is (energetisch) kindercoaching?

Kindercoaching is voor alle kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar die hoogsensitief zijn of kenmerken ervan hebben.

Kosten en locatie

Een sessie van een uur kost €55,- incl. BTW

Er is een mogelijkheid om de coaching te financieren met PGB.
Voor vragen of meer informatie, vul dan het bovenstaande contactformulier in.

Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel
Heibloemdijk 1
5688 VJ
Oirschot[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Verwachting ouders” tab_id=”1547724030949-4b2200d9-b35c”][vc_column_text]

Verwachting ouders

Het kind krijgt tijdens het traject oefeningen mee. Belangrijk is dat deze oefeningen consequent worden gedaan om bijvoorbeeld overprikkeling te verminderen.
Waarschijnlijk zal het kind er niet altijd zelfstandig aan denken om het te doen. Daarom is het fijn dat jij, als ouder het kind eraan herinnerd. Daarnaast zijn de oefeningen goed voor jullie allebei, dus de oefeningen kun je ook samen doen.

Het kan zijn dat de kindercoach nog wat tips heeft voor de ouders wat ze met het kind kunnen doen, je bent niet verplicht om het te doen. Maar om het maximale uit het traject te halen is het aan te raden om met de tips en handvatten aan de slag te gaan.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Even voorstellen” tab_id=”1535636418970-c8e982fa-9f28″][vc_column_text]Ik heb al het een en ander vertelt over (energetische) kindercoach, maar nog niks over mezelf dus ik zal me maar eens even voorstellen!

Mijn naam is Nick Neggers en samen met mijn partner Kirstie zijn we eigenaar Zorgboerderij & Bewustzijnscentrum Vanuit Hart&Ziel. Ik ben de trotse papa van Liam en bonuspapa van Jelle.
Na mijn havo diploma ben ik naar de Avans Hogeschool gegaan en ik heb daar Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd. Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik met kinderen/jongeren werken erg leuk en interessant vindt. Kinderen zijn puur, eerlijk, oprecht en blijven je keer op keer verbazen. Geweldig vind ik dat!

Nadat ik een jaar kinderen heb begeleid op de zorgboerderij wilde ik me verder gaan verdiepen in het begeleiden van kinderen. Hierbij kwam ik al snel uit bij kindercoach.
Ondertussen had ik via Kirstie ook kennis gemaakt met spiritualiteit, healing en reading. Ik wist van mezelf dat ik gevoelsmens ben en dat ik vaak handel vanuit mijn gevoel, maar niet dat ik ook (onbewust) dingen aanvoelde van andere mensen en deze kwaliteit ook kan inzetten! Door te gaan oefenen met doorgeven van energie (healing of reiki, net hoe je het wilt noemen) en het lezen van energie (reading) heb ik mijn ‘gevoel’ verder ontwikkeld waardoor het mijn kwaliteit werd. Hierdoor leerde ik kinderen nog beter aanvoelen waardoor het me lukte om nog beter bij de kinderen aan te sluiten en aan te voelen wat ze nodig hebben.

Tijdens mijn zoektocht naar een kindercoach opleiding kwam ik al snel de opleiding tot Energetisch kindercoach bij Malva uit. Deze opleiding paste precies bij mij.
Na het behalen van mijn diploma heb ik nog veel groepsbegeleiding gegeven bij de zorgboerderij en heb ik individuele trajecten gedaan waarbij (energetisch) kindercoaching van pas kwam.

Inmiddels heb ik veel ervaring met groepsbegeleiding en vind ik nog steeds erg leuk om te doen! Maar de kindercoaching bleef kriebelen en wilde dat gaan uitbreiden. Daarom werd het voor mij tijd om het officieel een onderdeel te maken van Vanuit Hart&Ziel!

Ohja, naast het werken met kinderen/jongeren vind ik het erg leuk om iets met mijn gezin te gaan doen, ook ga ik graag een potje voetballen of met vrienden iets doen. Ik sta altijd open voor een praatje en een grapje! ‘Zweverig’ ben ik niet, ik ben vrij nuchter en sta overal voor open. Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul dan het onderstaande contactformulier in![/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Wil je meer informatie of een kindercoaching traject starten?
Vul dan het onderstaande contactformulier in.  (Let op: mocht je met een hotmail-account mailen en geen reactie terug ontvangen, kijk dan in je spam en markeer ons email-adres als veilig)
[/vc_column_text][contact-form-7 id=”3210″][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]