Geplaatst op

3 tips om meer in verbinding te zijn met een ander

3 tips om meer in verbinding te zijn

3 tips om meer in verbinding te zijn met een ander

Ervaar jij soms wat struggeling of moeit in het contact aangaan en onderhouden met een ander. Lees dan hieronder onze tips om op een liefdevolle manier verbinding aan te gaan met een ander.

1) Wees bewust van wat je uitzendt in gedachten (energie) naar een ander, maar ook naar jezelf

Iedereen is met elkaar verbonden en we zijn onderdeel van één geheel. Als dat meer zouden beseffen zouden we weten dat alles wat we doen invloed heeft op elkaar en zouden we meer letten op wat we zeggen of uitdragen naar een ander. Als jij een positief gevoel of gedachte over een persoon hebt zal deze zich onbewust fijn bij jou voelen. En andersom als je een negatieve gedachten over iemand hebben, zal een persoon zich minder fijn voelen, misschien wel onzeker worden en op zijn of haar hoede zijn.

Een ander besef is dat als jij iets heel graag wilt en een krachtige energie hebt, kan je deze onbedoeld over een ander heen gooien, waardoor de ander zich niet fijn, onzeker of onderdrukt kan voelen. Daardoor kan deze uit verbinding gaan of doen wat jij vraagt, maar dan om de verkeerde reden. Voor jou, in plaats van voor zichzelf.

Maar ook als jij denkt dat een ander iets niet kan en dat ook nog eens vaak benoemt, zal die persoon dat zo voelen en gaan geloven. En dus nooit kunnen. Als een ander vaak hoort dat hij zo onzeker is, dan is er grote kans dat hij dat ook wordt.
Dit is ook vaak bij diagnoses. Bijvoorbeeld Pietje heeft Autisme dus hij kan dit of dat niet. Nee als je dat tegen hem blijft zeggen niet nee. Dan heeft hij niet eens een kans. Hoe erg is dat? En deze uitspraken komen helaas veel te vaak voor.

Geloof daarom juist in een ander en stuur positieve gedachten waardoor een ander het beste uit zichzelf om hoog kan halen en zich wel kan groeien en ontwikkelen!

In de cursus Bewust Jezelf ZIJN en de online training Ontspannen Ouders & Gelukkige kinderen komen oefeningen aanbod om te ervaren hoe het werkt met gedachtenkracht en energiesturen. Om ons ook bewust te zijn dat niet alles wat we voelen van onszelf is. En hoe we dit kunnen herkennen en er mee om kunnen gaan.

Wil je meer lezen over de werking van energie en de ander, raad ik aan The Secret te kijken of te lezen. Dat gaat over de wet van de aantrekkingskracht en hoe je dit zelf kan toepassen.

2) Ben altijd geïnteresseerd. Van iedereen die je tegen komt kan je iets leren. 

We hebben elkaar nodig om te groeien en te ontwikkelen. Bij ieder die je tegenkomt heb je iets te leren of te geven. Je laat elkaar iets zien, als een spiegel. Alleen moet je het willen en kunnen zien.
Sommige verbindingen voelen heel fijn en andere zijn heel pijnlijk of confronterend, maar nodig. Durf het te zien en te voelen en vraag aan jezelf wat de ander jou wil laten zien. Misschien een verborgen pijn of verdriet, of juist dat een ander zijn hart wel volgt, wat jij nog niet durft. Laat het er zijn, voel het, laat het los en maak verbinding met wat er binnen in jouw speelt en bij de ander.

Herken vanuit welke rol je reageert, als er een verborgen pijnstuk aangeraakt wordt door de ander. Reageer je vanuit het kleine kind van vroeger, de ondervrager, de aanvaller,  de verdediger of als slachtoffer. En besef dan dat je hen niet meer bent en een keuze hebt om vanuit het nu, je volwassen ik te handelen en anders te reageren. Ruim het op, zodat de verbinding weer vanuit neutraliteit kan zijn.

Blijf open in verbinding, benoem wat je voelt in plaats van de deur dicht te doen of de strijd aan te gaan.
Dan kunnen jullie samen groeien daar waar het nodig is en er krachtiger uitkomen.

3) Zie iedereen als je gelijke

Iedereen is gelijk, niemand is meer of minder. Ook al heeft deze meer kennis of  hogere positie. Dat wil niet zeggen dat ze beter zijn. Mensen die een lagere opleiding hebben en met hun handen werken doen zelfs heel waardevol werk. We kunnen niet zonder ze. Kijk dus niet op andere neer.
We zijn allemaal mens en niet meer en niet minder.
Als iedereen elkaar als gelijke kan zien, dan kan iedereen zichzelf zijn en is er automatisch een diepere verbinding. Want verbindingen kun je aangaan vanuit je hart als er geen oordeel, geen verwachtingen of vergelijkingen zijn. Als de ander jou ziet en accepteert zoals je bent.

Doordat vele ver van hun gevoel verwijdert zijn, zijn er niet veel echte open verbindingen vanuit het hart en het zijnsbestaan. Er zit vaak iets achter, een verwachting of een behoefte die men vervuld wil zien. Mensen zijn bang om verbindingen aan te gaan, zich kwetsbaar op te stellen, om zichzelf te laten zien en horen, bang voor afwijzing en pijn. Mensen zijn al te vaak gekwetst en afgewezen om wie ze in wezen zijn.  We handelen dus vanuit macht (ons ego) en iets te willen van een ander en zo gaan we dus een verbinding aan, die meestal eindigt een conflict.

Dat hoeft dus niet, als je de ander benadert vanuit gelijkwaardigheid. En zo met elkaar omgaat, als jij wilt dat er met jou omgegaan wordt.

Laten we een voorbeeld nemen aan baby’s en jonge kinderen. Die vinden het helemaal prima wie er voor ze zorgt, als er maar voor ze gezorgd wordt. Maakt niet uit hoe die eruit ziet, of wat voor beroep deze doet. Als ze maar voelen dat er liefde naar ze stroomt. Dat is eigenlijk waar iedereen naar op zoek is en wat iedereen nodig heeft. Heel simpel LIEFDE