Geplaatst op

6 tips voor een gelukkiger leven

gelukkig leven

6 tips voor een gelukkiger leven

 • Ben een goed voorbeeld
  Gedraag je zoals jij wilt dat je kind (of een ander) zich gedraagt. Want hoe kun jij een bepaald gedrag van een ander verwachten, als je zelf het gedrag niet laat zien? Laat zien hoe het moet en ben het voorbeeld!
 • Durf te kijken naar jezelf
  Kijk naar je eigen aandeel, je overtuigingen en patronen, in plaats van te wijzen naar een ander. Sta stil bij jezelf en durf te kijken waar jij nog in kan en mag groeien.
  Durf te kijken naar wat er binnen in jou afspeelt. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven. De verandering ben jezelf.
 • Maak het niet zwaarder dan dat het is
  Iedereen krijgt in zijn leven te maken met tegenslagen. Deze zijn nooit fijn, maar het is aan JOU hoe je ermee omgaat. Schenk je het veel aandacht en maak je het groot en zwaar?
  Of accepteer je het en probeer je het positieve ervan in te zien, en maak je het licht? Vraag jezelf altijd af, wat brengt deze situatie mij en wat mag ik ervan leren, hoe moeilijk dit ook is.
 • Communiceer op een liefdevolle manier
  Luister naar wat de ander ECHT te zeggen heeft met aandacht en zonder oordeel. Laat de ander uitpraten, denk niet meteen te weten wat een ander wil zeggen en kom niet meteen met een oplossing of een weerwoord. Maar laat eens een keer een stilte vallen en kijk eens wat er dan ontstaat.
 • Zorg goed voor jezelf
  Wanneer je merkt dat je emmer VOL begint te lopen, maak hem dan snel leeg, want eigenlijk ben je dan al te laat! Zorg dat je op tijd dingen gaat doen waar je energie van krijgt en rust in jezelf ervaart. Door stress en spanningen te verminderen, voel jezelf fijner en kun je er meer zijn voor jezelf en voor anderen.
 • Geniet van het leven!
  Genieten zorgt voor een geluksgevoel! Het leven is veel te kort om alleen maar te werken en bezig te zijn met serieuze zaken. Speel en geniet zoals een kind dat ook kan. Ga eens met je kind, partner of vriend(in) iets geks doen. Of iets voor jezelf waarvan jij kan genieten, je onbezonnen en vrij voelt!


Reminder:
Je kunt niet 24 uur per dag gelukkig zijn, al zouden we dat graag willen.
Je kunt wel het heft in eigen handen nemen en er naar toe werken.
Pas om te beginnen eens deze de tips toe, blijf realistisch en vergeet niet te genieten van de geluksmomenten die er onderweg zullen ontstaan!