Geplaatst op

Wat is spiritualiteit

spiritualiteit

Wat is spiritualiteit?

De een gaat hier helemaal in op en de ander loopt er hard voor weg.
Maar wat kan het je brengen als je er de juiste balans in kan vinden?

Spiritualiteit

Spiritualiteit is voor mij niets meer en minder dan je leven bewust en met aandacht leven in het hier en nu, vanuit liefde voor jezelf en de ander. Nu zal je zeggen, dat is toch logisch.
Maar hoe vaak vallen we ons zelf af of lopen we onszelf voorbij? Waardoor we ‘s avonds weer uitgeput op de bank liggen…
Hoe vaak oordelen we over een ander, terwijl we vaak helemaal niet weten wat de reden van zijn of haar gedrag is. Dat we dan alleen kijken naar onze behoefte die niet vervuld wordt, in plaats van die van de ander te zien? Het blijkt toch vaak een uitdaging.

Spiritualiteit is voor mij ook met beide benen op de grond staan. Bewust zijn van jouw gedachten, gedragingen en daarbij ook het effect op anderen. Durven kijken naar jezelf en jouw aandeel. Verantwoordelijkheid nemen voor je handelen.
Vertrouwen op je intuïtie, eigen waarde hebben en zorgen voor je lichaam en energiesysteem. Waardoor je in balans bent en kunt genieten van het leven.

Innerlijke wereld en Healing

Spiritualiteit is ook kijkje durven nemen in jouw innerlijke wereld en jou zelfhelende liefdesenergie weer laten stromen. 

Als we meer open zouden durven staan voor onze innerlijke wereld en de “energiewereld” om ons heen, dan zouden we de zelfhelende liefdesenergie die we allemaal in ons lichaam hebben kunnen laten stromen (Healing) Waardoor we onze eigen blokkades kunnen opruimen en overtuigingen kunnen loslaten.

We kunnen met Healing ontspanning en rust brengen in onszelf en onze kinderen. Dit door een simpele handoplegging en de intentie om de energie te laten stromen.

We zouden met meer zelfvertrouwen in ons leven en de opvoeding staan. Niet meer twijfelen en luisteren naar wat iedereen zegt wat goed is voor ons, maar luisteren naar onze eigen innerlijke stem. We trekken het ons dan ook niet meer persoonlijk aan, wat een ander van ons vindt.

Je hebt de bevestiging niet meer nodig dat jij goed bent zoals je bent.

Luisteren naar ons lichaam

We zouden beter luisteren naar de eerste signalen die ons lichaam ons geeft en daardoor spanningen, stress en pijnklachten kunnen voorkomen. We zouden dan eerder nee zeggen, zonder ons schuldig te voelen en voor ontspanning zorgen. In plaats van naar onze gedachten te luisteren die vinden dat we door moeten gaan, er moeten zijn voor anderen, moeten presteren, ons niet aan moeten stellen en niet zwak moeten zijn.

We zouden meer in verbinding zijn met anderen om ons heen. En samen de moeilijke en mooie momenten dragen en uiteindelijk dat gelukkig en liefdevol leven leiden!

Waar kies jij voor?

Lees verder in de blog De zes sleutels van een gelukkig leven. De oplossing voor al onze problemen!